Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2020-12-25 (fredag)
25:e december Frukost med lax-, romsås- och ägg-rester Middag med rester från julbordet

Fredagen den 25:e december (Juldagen):

♥ Dagens Julplaner:
Lugn Familjedag med julmatsrester

se recept på: Minibaguetter med varmrökt lax och romsås
se recept på: Julköttbullssmörgås med rödbetssallad
se recept på: Liten jullandgång
se recept på: Julskinkemackan
se recept på: Julmatsrester med kokt potatis

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Oh Holy Night” med Céline Dion via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Som vanligt så har vi inga speciella aktiviteter inplanerade den 25:e december utan det blir en lugn dag som familjens medlemmar spenderar till största delen var för sig, upptagna med sina julklappar. Matlagningen kräver inte heller den någon direkt planering utan alla är fria att ta vad de vill av resterna från gårdagens julbord.

Uppdaterat: Att komma ihåg till nästa jul är att det var bra att ha extra paket med fullkornsbaguetter hemma då de uppskattas bredvid julmatsresterna. Något annat vi kom på var att när det gäller löksill så gillade vi IKEA:s och ABBA:s varianter ungefär lika mycket (ABBA:s var ev. snäppet bättre) medan vi föredrog IKEA:s variant av senapssillen. Nästa år vill vi därför jämföra IKEA:s sill med vår egentliga favorit Falkeskog.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se