Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2021-12-06 (måndag)
6:e december Morotslåda Marabou julstrumpa

6:e december (18 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Laga morotslåda till familjens julbord

Se recept på: Finsk morotslåda till julbordet

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Winter Wonderland” med Dean Martin via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Egentligen så hade vi tänkt att göra både finsk morotslåda och karelska piroger med äggsmör (två traditionella julrätter här hemma) den 6:e december då det är Finlands självständighetsdag, men det är viktigare att det blir av än att det sker på rätt dag. I stället så kommer pirogerna att göras den dag vi planerar att äta dem (finns annars risk att de försvinner innan dess). 😀

2021 försöker mamman att utöka repetoaren av relativt nyttiga julrätter och minska på julgodis och hel/halvfabrikat. Sonen, som inte uppskattade initiativet, löste problemet genom att helt enkelt själv köpa hem ett litet lager med julchoklad (och fick en julstrumpa på köpet). 😀

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se