Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2021-12-07 (tisdag)
7:e december Grönkål Grönkålschips

7:e december (17 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Göra grönkålschips till julfilmsmys

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Ser du stjärnan i det blå” med Disneyfilmen Pinocchio via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Planer är visserligen bra att ha när man ska få något gjort men ibland får man helt enkelt improvisera. Vi köpte hem grönkål för en tid sedan med tanken att det skulle tillagas långkål, men när det väl var dags så upptäcktes det att här inte fanns någon vitkål, som behövs för att ge rätten en lite mildare smak. Kålen såg inte ut att vilja vänta fler dagar så det blev till att göra krispiga grönkålschips till julfilmsmyset i stället. Detta hade kunnat bli en riktigt bra, ny jultradition (supergod och nyttig) om det inte vore för att det endast var mamman som uppskattade dem. Ingen annan vågade smaka, vilket är synd då det blev mycket rester och chipsen är bäst nygjorda. (De lär kunna klara sig några dagar i öppnad burk i rumstemperatur.)

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se