Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2017-06-29 (torsdag)
kycklinginnerfilé rostad färskpotatis

Stekt kycklinginnerfilé med ugnsrostad nypotatis, béarnaise och blandad sallad.

några kycklinginnerfiléer
smör
salt och svartpeppar
Rostad nypotatis:
nypotatis
rapsolja
salt och svartpeppar
(ev. hackad dill och gräslök)
Tillbehör:
blandad sallad
béarnaisesås
  1. Rostad nypotatis: Skrubba potatisen (dela i mindre bitar om de är stora) och lägg dem i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla över olja, tillsätt salt och peppar och rör runt. Rosta i mitten av ugnen i 225º tills potatisarna är genommjuka och har vacker färg, ca 25-45 min. Rör runt lite då och då under tiden. Ev kan man strö lite hackad dill och gräslök på potatisen innan serveringen.
  2. Stekt kycklinginnerfilé: Tina filéerna om de var frysta. Torka dem med hushållspapper och putsa dem. Salta, peppra och stek på stekjärn i smör ett par minuter tills de fått fin färg och är helt genomstekta.
  3. Servera kycklinginnerfiléerna med rostad potatis, béarnaisesås och blandad sallad.

Sonen, 14 år: Förvånande nog så var han väldigt förtjust i både kycklingen, potatisen och salladen (utom tomaten). “Detta kan vi äta i morgon också.” En glad överraskning.
Dottern, 16 år: Dottern var inte lika imponerad utan föredrog att göra slut på resterna av potatis, lax och hovmästarsås. Bra på sitt sätt.
Pappan: “Mycket gott, detta kan vi ha oftare.”
Mamman: Mamman var lika imponerad som killarna men hon var den enda som ville ha béarnaisesås till rätten samt hackat grönt i potatisen.

Kommentar: Då vi ofta tillagar 2-kg-förpackningar med kycklingfiléer i ugn och fryser in stora mängder kyckling så blir det lite lösa kycklinginnerfiléer “över” som passar bra till att steka upp på stekjärn. Precis som den rostade färskpotatisen så kryddas kycklingen endast med salt och peppar, vilket blir väldigt gott när den steks i smör.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se