Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2021-12-14 (tisdag)
14:e december Hemma-julbord Julmat

14:e december (10 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Baka Karelska piroger till julbordet samt röra ihop Äggsmör
Laga Rotfruktsgratäng till julbordet
Hemma-julbord

Se recept på: Karelska piroger med äggsmör
Se recept på. Rotfruktsgratäng till julbordet
Se recept på: Finsk morotslåda till julbordet

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Merry Christmas” med Ed Sheeran & Elton John via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Mamman och dottern hade en tidigare jultradition då de varje jul besökte IKEA:s julbord men p.g.a. pandemin så blev förra årets julbord inställt och ersattes av ett hemma-julbord (som även sonen ville vara med vid) där olika IKEA-produkter köptes in och avnjöts framför en Disney-julfilm, vilket var mycket uppskattat även det.

I år blev det ett hemma-julbord där vi i stället kombinerade gamla favoritrecept och nya jul-produkter (bättre att testa de här än vid julmiddagen) som avnjöts framför några Simpsons-julavsnitt. I stort så var det ett mycket lyckat julbord där speciellt säsongens pirog-premiär var oerhört efterlängtad. 🙂

På plussidan fanns, förutom pirogerna med äggsmör, rotgruktsgratäng, morotslåda, priskorvar, kokt ägg, potatis, grädde, lök, franskbröd och färdigskivad, griljerad skinka.

På minussidan hittar vi främst laxarna och såserna från Korshags samt sillarna från Favorit. Det mesta var visserligen ätbart (den gravade laxen, hovmästarsåsen och senapssillen köper vi dock aldrig igen) men till det riktiga julbordet på julafton kommer vi att satsa på de gamla välbeprövade märkena. 🙂

Pepparkakscheesecake
Julbords-dessert: Försenad Lucia-pepparkakscheesecake med mandarinklyftor

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se