Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2021-12-13 (måndag)
13:e december Luciafika Julvänner Julinköp

13:e december (11 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Lucia-firande
Baka Pepparkakscheesecake

Se recept på: Julpepparkakor med kristyr
Se recept på: Saffransbullar med vanilj
Se recept på: Pepparkakscheesecake

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Sankta Lucia” med Svenskt luciatåg via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Traditionsenligt så inleddes Luciadagen med morgonfika (saffransbullar och pepparkakor) och avslutades med kvällsfika (vanligtvis pepparkakscheesecake)… men denna gång (inte första året dock) var inte vår pepparkakscheesecake klar i tid. Den färdigställdes under dagen men krävde åtskilliga timmar i frysen för att bli riktigt god.

I stället så fick vi nöja oss med några choklad-figurer (som levererades samtidigt som många andra varor till morgondagens julbord). De var visserligen väldigt goda (vanligt mjölkchoklad rakt igenom) men här är det inte riktig Lucia utan pepparkakscheesecake.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se