Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2020-12-26 (lördag)
26:e december Janssons frestelse med lax Julmatsrester

Lördagen den 26:e december (Annandag jul):

♥ Dagens Julplaner:
Lugn Familjedag med julmatsrester

Se recept på: Mini-Janssons Frestelse med gravad lax

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Winter Wonderland” med Selena Gomez via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Då större delen av julmaten åts upp under gårdagen och det i stort sett endast finns lite sill, gravad lax, hovmästarsås och romsås kvar (förutom julskinkan som ska frysas in och sparas till julskinkegratäng) så får en Lax-Jansson stå på dagens meny. Tillsammans med kokt ägg, sill och två såser, morotslåda (har en kvar i frysen) samt brysselkål och rödkål så blir det en riktigt god rest-rätt.

Gratängen räcker knappast till att mätta hela familjen så vi får nog börja återgå till “vanlig” mat redan nu, vad det nu kan innebära.

(Bilden nedan visar att det inte bara är bristen på julmatsrester som tyder på att julen börjar gå mot sitt slut, ett av pepparkakshusen har också givit upp för i år.)

Uppdaterat: Det gjordes en relativt stor Jansson med lax (som uppskattades av mamman) som gjorde att även den gravade laxen blev använd och det nu inte finns så mycket mer på julmatsfronten att hämta. Alla var dock inte så intresserade av julmat så hälften av familjen beställde lite snabbmat från en av de lokala restaurangerna, så även de blev nöjda till slut. 🙂

Pepparkakshus

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se