Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2020-12-24 (torsdag)
24:e december Julskinkefrukost Julklappar Pirog-nattamat

24:e december (Julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Griljera julskinka
Morgon-julklappar
Kalle Anka
Julmiddag
Julklappsutdelning

Se Checklista: Julmiddag (2020)

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “White Christmas” med Bing Crosby via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Om allt går som planerat så lär dagen börja med att vår lilla mini-julskinka ska griljeras medan julbordets alla förtillagade maträtter plockas ut ur frysen i väntan på den stora julmiddagen. Förhoppningsvis blir det även en lugn skink-smörgås-frukost innan cirkusen drar igång. 😀

Vi önskar er alla en riktigt god jul!

Uppdaterat: Dagen började med att de sista förberedelserna, inkl. att griljera årets första skinka, genomfördes i lugn och ro medan barnen fortfarande sov. Någon lugn frukost blev det däremot ej men dock en väldigt god buffé-frukost (sonen valde bort skinkan och tog franskbröd med philadelphia och hushållsost) på stående fot mellan småplock och en son som ivrigt väntade på att dottern skulle vakna så att morgonpaketen skulle delas ut, allt medan ett flertal julfigurer spelade sina högljudda låtar. 😀

Sedan löpte dagen och kvällen på riktigt fint och alla planerade punkterna genomfördes en efter en: Morgonpaket för att hålla barnen lugna medan föräldrarna förberedde middagen, julmiddag framför Kalle, julklappsutdelning direkt efter och sedan uppstädning medan barnen var upptagna med sina julklappar. Kvällen avslutades med en uppfriskande promenad, ett välfyllt dessertbord, lite familjespel och sedan (för de som ville) en liten natta-tallrik med karelska piroger. 🙂

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se