Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2020-12-02 (onsdag)
Glögg-tilltugg Allerum Crème Cheddar

Test av den bredbara Allerum Crème Cheddar.

Allerum Crème Cheddar (32% – 125 gram)
“Allerum Crème Cheddar är Sveriges första färskost med en rik och intensiv smak av lagrad Allerum! Den har en naturlighet och fräschör som färskost men har också en rik smak av äkta Skotsk Cheddar! Allerum Crème är ett bekvämt och enkelt sätt att få ett smakrikt och lyxigt pålägg. En Allerum i bredbart format helt enkelt.”
/ allerumost.se

Kommentar: På glöggens dag (då barnen inte var intresserade av något glöggrelaterat) testades i år den bredbara Allerumsosten tillsammans med Wasa Kanel-knäcke, päronskivor, granatäppelkärnor samt rött glögg-bubbel. Det hela var en ganska fungerande kombination, även om osten drunknade i alla de övriga smakerna… vilket gjorde det till en bra men inte så minnesvärd ost.

Det testades även att bre osten på en vanlig pepparkaka, vilket uppskattades mer, men fortfarande inte gav den där smaksensationen som efterfrågades. Det är kanske inte en mild ost egentligen, och smaken är det inget fel på, så det gäller nog bara att hitta rätt användningsområde för den. Synd bara att det var just till kanelknäcke / pepparkakor vi köpte den.

Betyg: 3/5

När det gäller kombinationen pepparkakor och ost så har vi (främst mamman) gjort en del tester genom åren, se t.e.x “Kavli Ädelost Julkryddad“, “Julkryddad ädelostkräm till pepparkakor“, Kvibille Ädel Grädd, men ännu har inte det rätta kombinationen hittats.

Eller jo, frågar man sonen så är ICA Bas%c Brie det godaste man kan ha på en pepparkaka, men mamman fortsätter sitt sökande efter något med lite mer smak.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se