Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2013-01-20 (söndag)
mini-munkar minimunkar munkjärn

Receptet ger 40-50 mini-munkar.

4 3/4 dl vetemjöl
1 3/4 dl strösocker
2 tsk bakpulver
(1/4 tsk mald musikot)
1/4 tsk mald kanel
1 tsk salt
1 3/4 dl mjölk
2 st ägg (vispade)
1 tsk vaniljsocker
1 msk rapsolja
  1. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kanel, salt och eventuellt muskot i en stor skål.
  2. Vispa de två äggen.
  3. Rör ner ägg, mjölk, vanilj och olja i mjölblandningen. Rör tills det blir en smidig, trögflytande smet.
  4. Värm upp munkjärnet och fördela lite smet i taget i urgröpningarna. Grädda varje omgång i ca 2-3 minuter.
  5. Servera munkarna som de är eller garnera dem med t.ex. smält choklad eller glasyr och strössel.

Sonen, 10 år: Han är lika förtjust i att blanda till glasyren och dekorera munkarna som han är att äta dem.
Dottern, 12 år: “Med glasyr är de jättegoda.”
Pappan: Han var inte imponerad av mini-munkarna utan föredrar riktiga munkar.
Mamman: “Mmm… riktigt goda och svåra att sluta äta. Speciellt de med glasyr och strössel. Sött och gott.”

Kommentar: Dessa mini-munkar ska ej förväxlas med riktiga munkar som friteras i olja då konsistensen och smaken är hel annorlunda. Vi har testat både med och utan muskot och kommit fram till att det (trots att muskoten gjorde munkarna lite mer intressanta) var godare utan, men det är ju en smaksak.

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se