Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2016-12-04 (söndag)
pepparkaka ädelost Kavli

Test av Kavlis Julkryddade Ädelost på tub

1 st Kavli ÄdelOst Julkryddad
(Bredbar smältost med grönmögelost och smak av nejlika, kardemumma och kanel.)

Mamman: “Inte dumt alls. Spritsad ovanpå en pepparkaka och serverad tillsammans med (hemmagjord) glögg så blev det en intressant smakmix. Jag är inte helt förtjust i grönmögelostsmaken men helheten blir så speciell att man lockas att ta en tugga till… och en till. Helt klart godkänt och något som kommer att inhandlas även till nästa jul, om vi inte springer på någon ännu mer lovande ädelost.”

Kommentar: Detta var en test som endast mamman var intresserad av och som hon därför gjorde ensam. Bakgrunden till intresset är det återkommande hyllandet av kombinationen pepparkaka och ädelost. Vid ett fåtal gånger har mamman testat detta men inte förstått tjusningen och nu var det alltså dags igen.

Kryddningen av ädelosten (nejlika, kardeumma och kanel) lät lovande så bättre förutsättningar än så här har det aldrig varit och man kan väl säga att mamman nästan lät sig övertygas denna gång. En bra nybörjar-ost för ädelost-tveksamma m.a.o.. 😀

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se