Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2016-12-17 (lördag)
Pepparkaka med ädelost Pepparkaka med ädelost och glögg Kvibille Grädd Ädel

Test av Arlas blåmögelost Kvibille Ädel Grädd

1 st Kvibille Ädel Grädd (36% – 240 gram)
(Blåmögelost med pikant och aromatisk smak. Osten passar utmärkt på ostbuffé och osttallrik, gärna med tillbehör som har lite sötma, till exempel mogna päron, marmelader och chutneys. Gräddigheten gör att den även är utmärkt att använda i varm och kall matlagning.)

Mamman: “Om osten äts tillsammans med pepparkakor och glögg så blir resultatet riktigt gott. Detta är väldigt förvånande då jag även smakade osten som den var, utan några tillbehör, och kom då fram till att jag inte alls gillade smaken. Så… Kvibille Ädel Grädd får både godkänt och underkänt i denna test. Det gäller m.a.o. att kombinera smakerna rätt.”

Kommentar: Detta var årets andra test av den hyllade kombinationen ädelost+pepparkaka+glögg och även detta gick förvånansvärt bra. Här måste dock tilläggas att om osten åts utan tillbehör så imponerade den inte alls på testpersonen, som i detta fall var mamman i familjen.

Se även: “Produkttest: Kavli Ädelost Julkryddad

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se