Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2020-11-30 (måndag)
30:e november julkåldolmar Kåldolmar och Kålpudding

30:e november (24 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
30:e november = Kåldolmens dag
Laga Kåldolmar (och Kålpudding) att frysa in till jul

Se recept på Kåldolmar och Kålpudding

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Mistletoe and Wine” med Cliff Richard via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Då kåldolmar numera är en viktig del av familjens julbord så känns Kålsdolmens dag som en perfekt dag att fylla frysen inför julen. Av resterna så görs ett antal kålpuddingar som kan tas fram de dagar man inte hinner eller känner för att laga mat under julstöket. Kanske utnyttjas den möjligheten redan i dag då det är rejält julstökigt här hemma nu och den största tiden lär gå åt till att småplocka i huset.

Uppdaterat: Årets “skörd” från Kåldolmens dag blev 11 kåldolmar och 8 små kålpuddingar, som alla hamnade i frysen i väntan på bättre tillfälle att avnjutas. Klockan var en bra bit över midnatt innan allt var klart och redo för frysen, så någon provsmakning blev det inte utan den sparas till det planerade hemma-julbordet i nästa vecka.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se