Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2020-11-29 (söndag)
29:e november 1:a advent adventsfika julens första snö

29:e november (25 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Sätta upp Adventsstjärnor och Ljusstakar
Plocka fram övriga Ljusdekorationer och Tomtar
Sätta upp och dekorera Julgranar
1:a advent = julfilm, pepparkakor, saffransbullar, glögg

Se recept på: Saffransbullar med vanilj

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Rockin’ Around The Christmas Tree” med Mel & Kim via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Efter önskemål från barnen så planeras 1:a Advent att bli dagen då all juldekoration sätts upp samtidigt. På något sätt är det tänkt att alla adventsstjärnor och ljusstakar, prydnadstomtar, julgranar och alla andra juldekorationer ska placeras ut under dagen för att familjen sedan ska fira 1:a Advent framför en julfilm i julsmyckat hus. Det låter som en trevlig plan, vi får se hur det går. 🙂

Uppdaterat: De flesta planerade aktiviteterna för dagen blev gjorda och nu är huset rejält julpyntat, om än ganska tillstökat med kartonger och annat lite överallt men än finns ju tid att göra de sista justerningarna. Som pricken över i:et så föll julens första snö i dag och höjde julkänslan ytterligare. 🙂

Något som däremot inte blev som planerat var adventsfirandet som förutom glögg, saffransbullar, pepparkakor och brie-ost skulle bestå av julfilmen “God Madagaskar-Jul” men i stöket försvann DVD-fjärrkontrollen så det fick bli “The Santa Clause” med Tim Allen på Disney+ i stället. Ett improviserat, men mycket uppskattat, filmval. 🙂

Vad gäller julfikan så är glögg, pepparkaka och brie (ICA Bas%c Brie) ett säkert kort men nästa år undviker vi nog de lite väl torra “istället-för-hembakat”-saffransbullarna (här Skogaholms Saffransklipp). De är inte “bättre än inget” utan får en bara att längta efter en riktigt saftig saffransbulle. Bättre då att testa något annat i saffransväg.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se