Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2020-12-07 (måndag)
7:e december  Hemma-IKEA-julbord

7:e december (17 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Göra Rotfruktsgratäng till dagens hemma-IKEA 2020-julbord

Se recept på Julkåldolmar
Se recept på: Karelska piroger med äggsmör
Se recept på: Finsk morotslåda till julbordet

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Ser du stjärnan i det blå” med Disneyfilmen Pinocchio via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Mamman och dottern har en tradition sedan många år tillbaka att besöka IKEA:s julbord men i år har det ställts in och i stället så erbjuder de olika sorters jultallrikar. Vi är inte så pigga på att sätta oss i restaurangen så i stället har pappan (i förra månaden, när han ändå skulle till IKEA) hämtat hem ett antal saker från Swedish Food Market som vi önskade till vårt personligt anpassade IKEA-julbord. 😀

Då vi i år försöker dra ner på charkprodukter och rött kött så gjorde det oss inget att det inte gick att få tag på produkter som skinka, revben och korv, som vi annars hade fått om vi köpt den färdiga jultallriken, utan ersätter det med hemlagade kåldolmar. För att dryga ut julbordet (och även få sonen att äta något av det som dukas upp) så kompletterar vi med kokt potatis, kokt ägg, rotfruktsgratäng, morotslåda, karelska piroger, äggsmör och Ris á la Malta. Allt förutom potatis, ägg, äggsmör och rotfruktsgratängen har redan tillagats i förväg så det blir inte alltför mycket jobb.

Uppdaterat: Julbordet som dukades upp bestod till största delen av IKEA-produkter men kompletterades med en del hemlagad julmat, vilket vi återkommer till senare. Här fanns något för alla (mamman och båda barnen) och även underhållningen (julfilmen “Mickey´s Once Upon a Christmas” på Disney+) var väldigt uppskattad. En julaktivitet som krävde en hel del förberedelser men som var klart värt det. 🙂

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se