Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2020-12-05 (lördag)
5:e december Karelska piroger med äggsmör och morotslåda Ostbricka med glubbel

5:e december (19 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Baka Karelska piroger att frysa in till julbordet samt röra ihop Äggsmör
Pirog-provsmakning

Se recept på: Karelska piroger med äggsmör

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Jul Jul Strålande Jul ” med Tommy Körberg via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
För att inte flera liter mjölk skulle gå till spillo så tillagades det en stor mängd gröt i går och därför passade det bra att möblera om lite i planerna och baka de piroger vi planerar att ha på vårt hemma-julbord på måndag redan idag.

Då det är julens första pirog-bak så har vi inte någon förhoppning om att frysa in några till jul utan de som inte sparas till julbordet kommer med största sannolikhet att ätas upp under dagen. Julpirogerna får bli en senare fråga. 🙂

Uppdaterat: Precis som planerat så hjälptes dottern och mamman åt att tillaga två plåtar karelska piroger, vilket blev lagom till lördagens provsmakning (tillsammans med en av de morotslådor som tillagades i går) och måndagens julbord.

En lite mer improviserad julaktivitet var den pepparkaksostbricka med tillhörande vitt glubbel (glögg och vitt, mousserande vin i ett) som serverades till julfilmen “The Santa Clause 3“. Även om drycken var godare än den röda varianten, som testats vid glöggens dag tidigare i veckan, så blev omdömet ungefär detsamma: Går att dricka men varför nöja sig med en mindre bra kombination när det finns så mycket god glögg och goda bubbel att välja mellan? (Om någon undrar så var barnen inte med vid dessa provningar, de var helt enkelt inte intresserade av att se “Santa Clause”-filmerna, som därför gjordes lite mer vuxenvänliga.)

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se