Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2018-12-13 (torsdag)
provsmakningsjultallrik jultallrik

Årets andra julskinka provsmakas tillsammans med olika jultillbehör

Provsmaknings-jultallrik:
Griljerad Julskinka (här: Nybergs Deli) Janssons Frestelse (här: Dafgårds)
Köttbullar (här: hemlagade) Senapssill (här: Falkeskog)
Köttbullar (här: Dafgårds) Kokt ägg
Prinskorvar (här: SP Chark) Morotslåda (här: hemlagad)
Kålpudding (här: hemlagad) Brysselkål (här: Findus djupfrysta)
Senap (här: Hultbergs) Klassisk rödkål i burk (här: Felix)
Kokt potatis Franskbröd
Gul lök Bregott
Vispgrädde Gräddost (här: Wernersson)

Kommentar: Årets andra provsmakning blev ganska omfattande då det inte enbart var tal om att testa nya saker (bilden visar endast det som inte provsmakades vid årets första provsmakning) utan även att alla familje-medlemmarna skulle bli mätta.

Efter två provsmakningar så kom vi fram till att barnen vill ha affärsköpta köttbullar, föräldrarna hemlagade men att alla fyra numera vill ha prinskorvar till julbordet. Vidare så har allt det hemlagade som frysts in (grönkål, morotslåda, kåldolmar, köttbullar) blivit väldigt bra medan våra val av färdiglagad brunkål, rödkål, rödbetssallad, Jansson och prinskorv fungerar fint. Brysselkålen, om vi serverar någon, ska däremot vara färsk då den djupfrysta var alltför besk.

(Anledningen till att det serverades kålpudding, som aldrig varit något inslag på våra julbord så här långt, är att vi “testade” alltför många av kåldolmarna dagen då de tillagades att de inte räcker till någon extra provsmakning utan kålpuddingen fick testas i stället.)

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se