Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2018-02-12 (måndag)
bagel bagelfrukost apelsinjuice

Familjen gör ännu ett försök på en mysig helg-frukost.

1 pkt Bagels (här: Hatting 6-pack)
Apelsinjuice (här: Innocent, utan bitar)
kaffe, chokladdryck, te eller annan morgondryck
Pålägg:
Cream Cheese (här: Philadelphia)
sallad
tomat
rödlök
  1. Värm frysta bagels på galler mitt i ugnen, 210 grader i 10-12 minuter. (Eller 11-13 minuter i varmluftsugn 190 grader.) (Eller låt dem tina, dela dem och värm i brödrosten.) Bröden kan förvaras i rumstemperatur upp till två dygn innan gräddning, förkorta då tillagningen med 3-5 minuter.
  2. Servera nygräddade bagels med valfritt pålägg.

Kommentar: Då ingen i familjen gillar att bege sig till affären för att inhandla nybakat bröd på helgmorgnarna, men samtliga gärna njuter av långa helgfrukostar så testar vi olika former av affärsköpta alternativ som man värmer i ugnen (samt olika former av juice). Detta senaste försök fick däremot inget varmt mottagande.

Själva juicen var uppskattad av de flesta (förutom av pappan som tyckte att den var “för nektar-aktig”) medan omdömena som främst återkom om bröden var att de “gick att äta” men att det var “alldeles för tråkiga”. (Att en i familjen även lyckades att slinta med kniven och skar sig i tummen när de hårda bröden skulle delas får även räknas in på minuskontot, även om det var självförvållat.)

Bagels som frukostbröd har vi dock inte givit upp än utan kommer att testa andra sätt att värma dem på / andra märken / baka själv / andra pålägg. Vi lär få återkomma i frågan. 🙂

(Andra bloggar om: , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se