2018-03-04 (söndag)


Smakrik middag till hela familjen som tar ca 40 minuter att tillaga.
6 st | vårrullar (med nötkött), Daloon |
jasminris (till 4 pers.) | |
lite | Wok Classic, Findus |
lite | rapsolja |
1 påse | currysås, BlåBand |
1 3/4 dl | vatten |
30 g | smör |
curry | |
soja, Kikkoman |
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Tillaga vårrullarna på bakplåtspappersförsedd plåt mitt i (varmlufts)ugnen i 225 grader i17-18 minuter eller tills de är genomvarma och krispiga.
- Fräs upp lite wokgrönsaker i ett stekjärn med en skvätt olja.
- Tillaga currysåsen enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera vårrullarna med kokt ris, currysås, wokgrönsaker, soja och curry.
Kommentar: Från att det endast var föräldrarna som gillade denna rätt så blir nu hela familjen glad när det vankas vårrullar med ris och currysås. Ett paket med 6 stycken ger endast 1½ var, vilket känns som lite i underkant, men gör man lite extra ris och grönsaker så brukar det räcka. 🙂
Uppdaterat: Tydligen var vi inte helt överens vad gäller antalet vårrullar utan barnen (som nu hunnit bli tonåringar) vill gärna ha 2-3 vårrullar för att vara nöjda medan föräldrarna gärna har 1½-2 stycken var, så det krävs mer än ett paket för att få en nöjd familj.
(Andra bloggar om: mat, recept, vårrullar, lunch, midag, ris, Daloon)