Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2015-01-04 (söndag)
rödlökssill löksill inlagd sill

Hemlagad rödlökssill med bland annat kryddpeppar och kryddnejlikor.

1 brk inläggningssill, à 420 g
1 st rödlök
Inläggningslag:
1,5 dl vatten
0,5 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
5 st kryddnejlikor
1 st lagerblad
2 tsk krossade kryddpepparkorn
½ tsk krossade vitpepparkorn
  1. Häll av spadet från sillfiléerna. Skölj dem och låt dem rinna av innan du skär dem i mindre bitar.
  2. Blanda ingredienserna till inläggningslagen och låt den koka upp. Låt sedan lagen bli kylskåpskall.
  3. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.
  4. Varva sill och rödlök i en glasburk.
  5. Häll över den kalla lagen.
  6. Sätt på locket och förvara sillen kallt.

Sonen, 12 år: Har ännu aldrig givit inlagd sill en chans. Kanske till påsk?
Dottern, 14 år: “Denna var god… löksill brukar vara det.”
Pappan: Tål inte fisk och “slipper” smaka
Mamman: “Mmm… mycket godare än färdigköpt inlagd sill.”

Kommentar: Detta var första gången vi testade att lägga in sill själva och resultatet blev så bra att vi förmodligen kommer att testa ett flertal nya smaksättningar nästa jul… eller kanske redan till påsk. 🙂 Bäst blir denna sill om den får ligga och dra sig några dagar i kylskåpet innan den äts.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se