2010-03-20 (lördag)
Rester av tortillas och tacoköttfärs kan bli en god lunch-pizza.
1-2 st | tortillas |
lite | tacosås |
lite | taco-köttfärs |
1-2 st | tomater |
salt och svartpeppar | |
ca ½ st | gul lök, ev hackad |
lite | ost, riven |
blandad sallad (till serveringen) |
- Lägg tortillorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Bred ut lite tacosås och sedan tacoköttfärs på tortillorna.
- Fördela lite hackad lök och eventuellt lite extra tacosås ovanpå köttfärsen.
- Skiva tomaterna och lägg dem på pizzorna. Salta och peppra.
- Toppa med lite riven ost.
- Grädda i ca 225 grader tills pizzan fått fin färg och är färdiggräddad, vilket endast tar några få minuter. Håll koll så att de/den inte bränns.
- Servera pizzan tillsammans med en vanlig blandad sallad eller en hemlagad pizzasallad.
Pappan: “Smakade bättre än väntat.”
Mamman: “Knaprig botten och matig fyllning. Inte riktigt som en vanlig pizza men det var faktiskt gott.”
Kommentar: Ännu ett sätt där överblivna rester från tacomiddagen kommer till användning. 🙂 Om ni inte har några rester utan endast är sugna på en riktig taco-pizza med botten av jäst och vetemjöl så hittar ni ett recept här.
(Andra bloggar om: recept, pizza, taco, mat, tortillas, rester, familj)
Hej!
Va med och TÄVLA om ett par microgrepp-vantar från nyttadesign i min blogg!! http://www.annatipsar.blogg.se
Lycka till! 🙂
Tack för en mycket läsvärd blogg!
/Anna