Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2021-11-30 (tisdag)
30:e november adventsljus StarWars-kalender Kinder-kalender

30:e november (24 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
30:e november = Kåldolmens dag

Se recept på Kåldolmar och Kålpudding

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Mistletoe and Wine” med Cliff Richard via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Vanligtvis brukar vi äta ganska mycket kåldolmar och kålpuddingar under december månad… men då vi försöker att hålla nere köttkonsumtionen så kommer här endast att göras en mindre mängd kåldolmar till julmiddagen och därför är det ingen större brådska med det. Dagen kan därmed ägnas åt andra julförberedelser.

Eftersom vi idag fick säsongens första snö så blev det till att både skotta, ta en trevlig vinterpromenad och en efterföljande fika med glögg / varm choklad med marshmallows och saffransbullar. För att underlätta morgondagen så började vi även att plocka fram adventskalendrar samt använda adventsljuset med dagsmarkeringar – bara för att se ljuset falla till marken och delas i två delar. Det blir m.a.o. inget sådant ljus i år heller.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se