Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2021-12-01 (onsdag)
1:a december Te-kalender Glögg-fika Lindt-kalender

1:a december (23 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
1:a december = Glöggens dag = testa ny sorts glögg till julfilmsmyset
1:a december = Börja öppna adventskalendrar

Se recept på: Hemmagjord glögg

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Last Christmas” med Wham! via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
1:a december betyder bl.a. att det var dags att öppna de många adventskalendrar vi fått, gjort och köpt. Till barnens stora förtjusning så blandade mamman ihop dagarna (då första luckan öppnades redan efter midnatt innan alla gick och lade sig) och njöt av en god kopp nyponte (andra luckan i adventskalendern) direkt när hon vaknade den 1:a december. Detta är något hon troligtvis kommer att få höra väldigt länge. Tur att det fanns två tepåsar i varje lucka. 🙂

Glögg-fikan gick däremot utan incidenter och uppskattades av alla, speciellt då det även i dag snöade rejält vilket gav julkänslan en extra skjuts. Den hemmagjorda glöggen (med endast vin, socker och glöggkryddor) skulle dock behövt lite extra socker men var helt klart drickbar.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se