Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2020-12-23 (onsdag)
23:e december Julshopping Lille Julaftonsmiddag

23:e december (1 dag kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Baka Karelska piroger och förbereda Äggsmör till julbordet
Förbereda den sista julmaten: Romsås, Gröt (till morgondagens Ris à la Malta)
Äta Lille Julaftonsmiddag

Se recept på: Karelska piroger med äggsmör
Se recept på: Hemmagjord majonnäs
Se recept på: Julens godaste romsås
Ser recept på: Julgröt

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Do They Know It’s Christmas?” med Band Aid 1984 via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Dagen före julafton brukar vi förbereda den sista julmaten och lägga upp och plasta in de olika laxsorterna (vilket underlättar för morgondagen och gör att man kan tjuvsmaka av fisktallriken). För att vi inte ska behöva frysa in pirogerna (och se till att även sonen har något gott att äta) så sparade vi priogbaket tills i dag. Det blir därmed en hel del att göra… men inte mer än att det ska fungera. Vi har ju en god middag att se fram emot när vi väl är klara. 😀

Lille Julaftonsmiddagen kommer vi i år att servera: Karelska piroger med äggsmör, rotfruktsgratäng, gravad lax, hovmästarsås, varmrökt lax, romsås, löksill, senapssill, kokt ägg och fullkornsbaguetter.

Vanligtvis brukar vi griljera julskinkan dagen före jul men i år har vi endast en väldigt liten skinka så vi väntar till julafton så att det blir något kvar. 🙂

Uppdaterat: Efter att ha läst om mathems problem med att leverera julmat till vissa ställen så kunde vi glädja oss åt att alla våra varor var med och att vi därför kunde njuta av laxar och annat på vår Lille Julaftonsmiddag. Det var rättare sagt endast mamman som gjorde det, då pirog-baket drog ut på tiden (vi behövde mjölken från mathemsleveransen för att kunna göra gröten för att kunna göra pirogerna) så barnen ville hellre ha hamburgare med bröd, för julmat skulle de ju ändå få på julafton. Svårt att argumentera mot det, så så fick det bli. 😀

Mamman njöt i alla fall av en god julmiddag och senare på kvällen blev det även ett litet smakprov på de nybakade pirogerna. 😀

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se