Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2017-01-04 (onsdag)
Romsås Stenbitsromsås Ingredienser till romsås

En återkommande favorit på julbordet: romsåsen.

2 dl crème fraîche (ca 200 g)
100 g majonnäs (se recept)
50 g röd stenbitsrom (öka ev. mängden?)
4 msk rödlök, finhackad (ca 40 g) (öka gärna mängden)
1½ msk dill, hackad
lite salt
lite svartpeppar
  1. Blanda crème fraîche, majonnäs, rödlök, dill och stenbitsrom i en skål.
  2. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå svalt en stund innan serveringen.

Kommentar: Då vi i alla år kört med ett improviserat recept så tyckte vi att det var dags att försöka få fram lite mer exakta mått. Receptet ovan är vårt första försök men även om den blev väldigt god så kan den nog bli ännu bättre om man ökar mängden rödlök och ev. även mängden stenbitsrom. Det är i alla fall lite mer att utgå ifrån än bara “lite” av varje. 😉

Uppdaterat 2020: Då vi hade lite bråttom gjorde vi en snabb-sås där det användes affärsköpt majonnäs och Favorits röd caviarmix (med sill- och loddarom). Detta blev inte alls gott, alldeles för sött och konstgjort. Så här i efterhand så hade vi hellre hoppat över såsen helt än att försöka tvinga fram en halvdan lösning. Det lönar sig att göra så mycket som möjligt från grunden och välja produkter man gillar.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se