Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2018-12-30 (söndag)
vol-au-vent med laxröra laxkrustader med laxröra

Rester av varmrökt lax och romsås kan bli en lyxig röra till mellandagarnas kanapéer / snittar.

Laxröra:
lite varmrökt lax
lite romsås (se recept)
Tillbehör / Garnering:
Vol-au-vent / Krustader (här: ZETA)
stenbitsrom
persiljekvistar
  1. Finfördela laxen, med gaffel eller med händerna, och rör ihop den med ganska sparsamt med romsås.
  2. Fyll de små formarna med laxröran, garnera med stenbitsrom och/eller persiljekvistar. Servera.

Kommentar: Har man stora mängder varmrökt lax kvar från julbordet men man börjar tröttna på att äta laxmackor så kan man variera sig lite genom att blanda ner finfördelad lax i resterna av romsåsen och använda som fyllning i antingen en bakad potatis eller krustader / vol-au-vent.

Själva fyllningen tycker vi är supergod och idén att göra små kanapéer / snittar med den fungerar väldigt bra. Vad man väljer att placera fyllningen i/på (måste inte vara färdigköpta skal utan kan lika gärna vara små brödbitar, hemlagade smördegsformar m.m.) är däremot en helt annan fråga. Vill man lägga lite extra tid så blir det förmodligen godare med något man knåpat ihop själv, annars är detta en snygg, enkel och helt OK lösning. (Vi ska testa att värma skalen och använda andra fyllningar innan vi lämnar vår slutliga “dom” angående dem.) 😀

Med risk att vara övertydlig: Vill man ha laxfyllningen till nyårsaftonens kanapéer så bör man vara väldigt försiktig om man tänker använda sig utav rester från julbordet då varmrökt lax endast håller sig runt en vecka i kylskåp efter att förpackningen öppnats. Försäkra er om att den är OK eller köp en ny. 🙂

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se