Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2017-01-06 (fredag)
stenbitsrom bakad potatis laxröra

Ett utmärkt sätt att få använding av de sista bitarna varmrökt lax efter julen.

3-5 st bakpotatisar
ev. smör (till servering)
ev. stenbitsrom (till garnering)
Laxröra: (till 3-5 portioner)
150 g varmrökt lax
100 g romsås (se recept)
  1. Tvätta potatisarna, stick dem med en sticka och sätt in dem mitt i ugnen på galler i en ugnsform i 200 grader ca 1½ timme.
  2. Finfördela laxen, med gaffel eller med händerna, och rör ihop den med romsåsen.
  3. Servera de bakade potatisarna med (smör), laxröra och stenbitsrom.

Mamman: “Vi brukar alltid köra samma gamla vanliga fyllningar när vi har bakad potatis. Inget fel med det, då den uppskattas av alla, men detta var verkligen en positiv överraskning. Det fungerade faktiskt. Nästa gång ska jag nog ha en klick smör i botten av potatisen innan jag lägger på laxfyllningen, för en nästa gång blir det garanterat.”

Kommentar: I receptet ovan har jag valt att ha mer lax än sås i laxröran men det är så klart en smaksak om man vill ha det så eller tycker att det blir bättre 50/50 eller föredrar röran när den är ännu mer såsaktig. Av många skäl (smak, konsistens, kalorier) så föredrar jag att ha den så här. 🙂

Då det endast var mamman som var intresserad av laxröran så delades resterna upp i fyra 50-grams-paket som lades i frysen. Om detta skulle visa sig fungera när paketen tas upp från frysen så är det ett bra sätt att rädda den överblivna laxen och romsåsen, i annat fall så hade vi ändå inte hunnit äta upp den. Nu hoppas vi på det bästa. 😀 Uppdatering följer. 😉

Uppdatering: Laxpaketen glömdes bort längst in i frysen och fick slängas när de hittades åtskilliga månader senare och vi läst att varmrökt lax endast klarar sig 2-3 månader i frysen.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se