2018-12-04 (tisdag)
Små men välfyllda minimackor blir en uppskattad paus i julstöket.
Till alla minimackor: | Leverpastej-julhjärta:: | |||
Julhjärtan från Polarbröd | skivbar leverpastej | |||
Bregott + salladsblad | smörgåsgurka i mindre bitar | |||
Rostbiffs-julhjärta:: | Skink-julhjärta:: | Ägg och sill-julhjärta:: | ||
rostbiff | rökt smörgåsskinka | hårdkokt ägg i skivor | ||
remouladsås | gurka i skivor | löksill i mindre bitar | ||
rostad lök | små tomater i halvor | (ev. en dillkvist) |
- Skölj och torka salladen. Förbered övriga pålägg. Bred julhjärtanen med Bregott.
- Lägg ett salladsblad på var av de hjärtformade brödbitarna och toppa med vafritt pålägg. Servera.
Kommentar: Eftersom vi här hemma är väldigt förtjusta i de mjuka bröden från Polarbröd så var det inte speciellt konstigt att dessa julhjärtan skulle uppskattas. När de dessutom har en tilltalande form och är så små att man kan unna sig många olika sorters smörgåsar så har dessa blivit en favorit så här inför julen. Lika bra som grunden i ett snabbt mellanmål som till lite lyxigare julsnittar. 🙂