Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-05-05 (lördag)
rabarberkaka rabarber

Enkelt recept på rabarberkaka som görs i ugnsform och skärs upp i portionsbitar.

3-4 st rabarberstänger (ca 300 g)
4 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 ½ dl pärlsocker
100 g margarin
  1. Skala rabarberna och skär de i centimetertjocka bitar.
  2. Smöra en ugnsfast form, ca 25×35 cm.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Rör ner mjölet i äggblandningen.
  5. Häll smeten i formen.
  6. Lägg rabarberna, med snittytan uppåt, ganska tätt intill varandra ovanpå smeten.
  7. Strö ut pärlsockret ovanpå rabarberna.
  8. Skär tunna skivor av margarinet och lägg ovanpå pärlsockret.
  9. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
  10. Servera kakan halvljummen med lite glass.

Pappan: “Mums! Mycket god, speciellt till glass.” Äter nästan hela kakan själv, dock inte allt på samma dag.
Mamman: “Mycket smaskigt. Söt-syrlig utan att vara så sur så att tårna rullar ihop sig. Är godast halvljummen, men fungerar även kylskåpskall.”

Kommentar: Kakan är mycket lättbakad. Det tar ca 45 minuter att svänga ihop den + 30 minuter i ugnen. Receptet klippte jag ut från en gammal veckotidning för många år sedan, så vem som ska ha äran vet jag inte.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se