2017-11-03 (fredag)
Resterna efter att Halloween-pumporna karvats ur passar bra som tillbehör på ostbrickan.
olika | ostar (här: österrikisk Tiroler Felsenkeller, fransk Brie, engelsk Cheddar) |
olika | kex (här Tuc och två grövre kex från Lidl) |
rostade pumpakärnor (se recept) | |
pumpakompott (se recept) |
- Ta fram alla komponenterna och njut av en god ostbricka.
Kommentar: Efter att barnen gjort Halloween-pumpalyktor i år och givit mamman en del pumpakärnor och pumpakött som förvandlades till bl.a. rostade pumpakärnor och pumpakompott, så fick vi även en smakfull ostbricka. Roligt när tester av nya recept fungerar och när man kan ta till vara på allt utan att något behöver gå till spillo. 🙂
Vad gäller ostarna och kexen så gick det dock precis som förväntat: sonen testar det mesta men håller kvar vid sina gamla favoriter Tuc och Brie, mamman uppskattar nya sorter av både kex och ostar medan de resterande två familjemedlemmarna mystiskt försvann så fort de kände ostlukten. Alla kan inte gilla allt, desto mer till de som uppskattade det. 😀