Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2017-08-01 (tisdag)
Grandiosa X-tra Allt Minipizzor

Mamman och barnen testade 9 olika minipizzor från Grandiosa.

1:a – X-tra Allt Calzone Ost & Skinka
Betyg: 4 / 5 (se grandiosa.se för näringsvärden och ingredienser)
Calzone Calzone Calzone
“Stenugnsbakad minicalzone fylld med mozzarellaost och tomat”

Barnfamilj.se: “Bortser man från att den var lite väl rinnig och inledningsvis kändes lite för salt så var detta en uppskattad calzone. Smakade gott och gav mersmak. Innan testen var avslutad köpte vi hem dess 6-pack så Calzone Ost & Skinka blev onekligen vår testvinnare.”
2:a – X-tra Allt Tex Mex
Betyg: 4- / 5 (se grandiosa.se för näringsvärden och ingredienser)
Texmex Texmex Texmex
“Stenugnsbakad minipizza toppad med tacokryddad köttfärs, creme fraiche & feferoni”

Barnfamilj.se: “Smakar som en pizza ska smaka, inga konstiga bismaker bara god smak och ett litet sting. Trevligt med creme fraichen som bryter av mot hettan. Inget speciellt men klart över medel. Den sammanlagda reserv-favoriten.”
3:a – X-tra Allt Capricciosa
Betyg: 4- / 5 (se grandiosa.se för näringsvärden och ingredienser)
Capricciosa Capricciosa Capricciosa
“Stenugnsbakad minipizza toppad med ost, skinka och champinjoner.”

Barnfamilj.se: “Jättegod pizza med skinka och svamp utan några bismaker. Klar testvinnare om mamman fått bestämma men barnens inställning till svamp drog ner det sammanlagda betyget. Finns även som 6-pack.”
4:a – X-tra allt – Kebab
Betyg: 3- / 5 (se grandiosa.se för näringsvärden och ingredienser)
Kebab Kebab Kebab
“Stenugnsbakad minipizza toppad med kebabkött, rödlök, feferoni och vitlökssås”

Barnfamilj.se: “Denna kebabpizza hade en lite väl stark, och inte jättegod, smak som trots allt går att äta i brist på annat. En nödfallspizza som skulle kunna fungera för variations skull men ingen av oss tror att vi kommer att bli sugen på den.”
5:a – X-tra allt – Vesuvio
Betyg: 2+ / 5 (se grandiosa.se för näringsvärden och ingredienser)
Vesuvio Vesuvio Vesuvio
“Stenugnsbakad minipizza toppad med ost, skinka och tomat”

Barnfamilj.se: “Sonen tyckte att det var en helt OK pizza men resten av panelen uppfattade en alltför konstig bismak för att den skulle kunna godkännas. Ätbar men inte njutbar då smaken av ost och skinkan/tomaten/pizzakryddorna kändes lite mysko. En nödfallspizza.”
6:a – X-tra allt – Hawaii
Betyg: 2+ / 5 (se grandiosa.se för näringsvärden och ingredienser)
Hawaii Hawaii Hawaii
“Stenugnsbakad minipizza toppad med ost, skinka och ananas”

Barnfamilj.se: “En klassiker som Hawaii gör att man har vissa förhoppningar. Tyvärr så införlivades inte våra förväntningar utan smaken av tomat och skinka tog över alltför mycket, och på helt fel sätt. Här var alla eniga om att det inte var någon god variant och vi kommer förmodligen inte att köpa den igen.”
7:a – X-tra allt – Calzone Kebab
Betyg: 2 / 5 (se grandiosa.se för näringsvärden och ingredienser)
Calzone Calzone Calzone
“Stenugnsbakad minicalzone fylld med kebabkött, fefferoni och vitlök.”

Barnfamilj.se: “En väldigt kletigt calzone som smakar förvånansvärt mycket tomat för att utge sig för att vara en kebabcalzone. Åsikterna går dock isär. Mamman var rejält besviken och kommer aldrig att köpa den igen medan sonen tyckte att den gick att äta och gärna skulle vilja göra det igen.”
8:a – X-tra Allt Diablo
Betyg: 2 / 5 (se grandiosa.se för näringsvärden och ingredienser)
Diablo Diablo Diablo
“Stenugnsbakad minipizza toppad med pepperoni, paprika, lök & chili.”

Barnfamilj.se: “Även om det fanns vissa i familjen som kan tänka sig äta denna pizza igen så fanns de andra som starkt ogillade bismaken som uppfattades på denna pizza och som aldrig vill återuppleva den. Det sammanlagda betyget hamnade därför klart under godkänt.”
9:a – X-tra allt – Mozzarella
Betyg: 2- / 5 (se grandiosa.se för näringsvärden och ingredienser)
Mozzarella Mozzarella Mozzarella
“Stenugnsbakad minipizza toppad med mozzarellaost och tomater”

Barnfamilj.se: “Njae… det doftade underbart av mozzarella när den togs ur ugnen men sedan var det roliga slut. Själva pizzan i sig var alltför salt och tomaterna smakade visserligen mycket, men inte gott. Ingen pizza vi tror oss komma köpa hem igen.”

Sammanfattning: För några år sedan gjorde vi ett “Grandiosa X-tra allt-test” som inte alls levde upp till förväntningarna så därför hade vi inte några högre förhoppningar här. Inte helt oväntat så hade de flesta minipizzorna en liten bismak men den gick att bortse från om man var rejält hungrig och bara ville ha något snabbt. Om man däremot är sugen på något pizzaaktigt och inte vill beställa en från pizzerian eller tillaga den själv så hittade vi trots allt tre alternativ som vi tycker “fungerar”: “Calzone Ost & Skinka“, “Tex Mex” och “Capricciosa“.

Ingen av ovanstående slår en riktigt god hemlagad pizza, men med detta test avklarat så slipper i alla fall vi att hänga över frysdisken och vela, vi vet vilka pizzor vi kommer att köpa hem som snabb-alternativ i fortsättningen. 🙂

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se