2017-08-03 (torsdag)
En omtyckt middag med knaperstekt bacon ugnsrostad nypotatis
| Rostad färskpotatis: | |
| nypotatis | |
| rapsolja | |
| salt och svartpeppar | |
| Tillbehör: | |
| knaperstekt bacon | |
| blandad sallad | |
| aioli | |
| ev. tomatketchup | |
- Rostad nypotatis: Skrubba potatisen (och dela i mindre bitar för extra stekyta) och lägg dem i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla över olja, tillsätt salt och peppar och rör runt. Rosta i mitten av ugnen i 225º tills potatisarna är genommjuka och har vacker färg, ca 25-45 min. Rör runt lite då och då under tiden.
- Knaperstek baconen i ett stekjärn utan matfett, låt rinna av på hushållspapper.
- Servera baconen med den ugnsstekta färskpotatisen, blandad sallad och aioli.
Kommentar: När det endast var mamman och sonen som skulle äta middag så blev det en av sonens nyfunna favoriträtter som serverades. Han valde dock ketchup i stället för aioli och hoppade över tomaten i salladen.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, nypotatis, färskpotatis, bacon, aioli)




