Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2014-09-08 (måndag)
pizzatest pizzor Grandiosa

Test av fyra olika sorters “Grandiosa X-tra allt”-pizzor.

1 st Kebab – “Kebabkött, fefferoni och krämig sås”, Grandiosa X-tra allt, 350 g
1 st Biff & Bearnaise – “Biff, bearnaise, lök och paprika”, Grandiosa X-tra allt, 350 g Dotterns favorit
1 st Mexicana – “Köttfärs, grön chilipeppar och paprika”, Grandiosa X-tra allt, 350 g
1 st Hawaii – “Skinka och ananas”, Grandiosa X-tra allt, 350 g
  1. Tag pizzorna ur sina förpackningar och plasthöljen, placera på ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Tillaga i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen, tills pizzorna är färdiggräddade.

Sonen, 12 år: “Näää… inte pizzor i påse.”, var sonens första reaktion när han såg pizzorna. Hungrig som han var så testade han i alla fall alla pizzorna, men verkade inte gilla någon av dem. “Mexicana”-pizzan tog han dock ett flertal bitar av så om någon “favorit” ska utses så får det väl bli den… fast det är ingen han vill ha hemköpt igen.

Dottern, 13 år: “Hoppas de smakar bättre än de ser ut.”, var dotterns första reaktion och lyckligtvis så tyckte hon att i alla fall en av dem gjorde det. Hon testade snällt små bitar av alla pizzorna och blev sedan glad över att hon fick hela “Biff & Béarnaise”-pizzan för sig själv. Här kan man i alla fall säga att det fanns en klar favorit.

Mamman: “Eftersom jag trodde att jag slog två flugor i en smäll: bjöd på något gott utan att behöva stå i köket, så var detta en stor besvikelse. Visst gick pizzorna att äta… men jag trodde att de kommit längre i utvecklingen av frys-pizzor än så här. Ingen av dem var någon direkt smaksensation utan nästa gång jag vill ha något enkelt väljer jag en fiskgratäng eller lasagne i stället.”

Kommentar: När pappan var bortrest så försökte mamman bjuda på något “extra”, i form av frysta pizzor från Grandiosa. Fyra olika sorter hade inhandlats, i hopp om en trevlig stund i TV-soffan och att alla skulle hitta någon favorit och bli nöjda. Någon feststämning infann sig dock aldrig och så här i efterhand så kan man konstatera att vi nog inte är någon “frysdisk-pizza-familj”. Det var värt ett försök i alla fall. 🙂

En ljusglimt fanns här dock, då dottern faktiskt tyckte så pass bra om “Biff & Bearnaise“-pizzan att hon ville ha den ytterligare en gång. (Tyvärr så gav vi även Mexicana-pizzan en chans till vid det tillfället. Den sistnämnda hamnade dock i soptunnan då den, efter att den tillagats i ugnen, såg väldigt konstig ut på ovansidan medan det drösslade mjöl från undersidan så fort man rörde vid den. Inte aptitligt alls.)

(Andra bloggar om: , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se