Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2016-10-31 (måndag)
Halloween-snacks Halloween-äppelträd Halloween-äpplen

Dekorativa äpplen att pynta med under Halloween, samt lite snabbt fixat Halloween-snacks.

Kommentar: Vi firar egentligen inte Halloween här hemma men när man har hela förrådet fullt av äpplen och vi råkade få syn på Shrunken apple heads lite varstans på internet så kunde vi inte motstå frestelsen. 🙂

Den 28:e september karvade mamman och dottern äpplena och sedan de legat en stund i ett vatten-, salt- och citron-bad (för att inte bli bruna) så fick de torka i lite mer än en månad. Därefter målade vi utvalda delar svarta och gjorde ögon av svart och vit fimolera som lyser i mörker. En del av äpplena (de vi skulle ge bort) lackade vi med lack avsedd för fimolera.

Halloweenäpplen Halloweenpyssel

Då detta inte är en pysselblogg utan en matblogg (observera att äpplena INTE ska ätas utan endast är till för dekoration) så tar vi även med “receptet” på ett uppskattat och enkelt Halloween-godis: Twix-fingar. Skålla mandel, ta av skalet och fäst en mandel på varje Twix-bit. Klart. 😀

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se