Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2014-12-31 (onsdag)
nyårsmiddag nyårsmeny nyårsostbricka

Årets nyårsmeny gick i enkelhetens tecken, utan att för den skull sakna något.

Huvudrätt:

Kvälls-snacks

Kebabtallrik med vitlökssås Ostbricka med ost, kex, nötter och torkad frukt
Kebabtallrik med mild sås Chips
Hamburgertallrik
Pommespizza med mild sås

Drycker:

Apelsin MER / Loranga

Efterrätt:

Mineralvatten / Vatten
Hemlagad vaniljglass med chokladkross Jordgubbsbubbel

Sonen, 12 år: Kebabtallrik med vitlökssås och Loranga, Vaniljglass med chokladkross, Ostbricka och Jordgubbsbubbel var sonens nyårsfavoriter.
Dottern, 14 år: Hamburgertallrik och Apelsin MER, Tre sorters hemlagad glass samt lite chips var dotterns nyårsfavoriter.
Pappan: ½ kebabtallrik med mild sås + lite pommespizza och kranvatten, Två sorters hemlagad glass och lite chips var pappans nyårsfavoriter.
Mamman: ½ kebabtallrik med mild sås + lite pommespizza och mineralvatten, Tre sorts hemlagad glass, Ostbricka och Jordgubbsbubbel var mammans nyårsfavoriter.

Kommentar: Eftersom endast en av familjemedlemmarna ville ha en riktigt storslagen trerätters nyårsmeny så blev det en enkel nyårsmiddag med mat från den lokala pizzerian följt av hemlagad glass med krossad mjölkchoklad. Senare på kvällen bjöds det på chips och ostbricka innan det ytterligare lite senare var tid för jordgubbsbubbel.

En enkel nyårsmeny som inte krävde måga minuter i köket (endast glassen behövdes lagas) men som var uppskattad av alla… trots allt. 😉

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se