Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2014-12-12 (fredag)
12:e december 2014

Frysen fylldes med lussekatter och saffransbullar i olika former.

Dagens julplaner – 12:e december (12 dagar kvar till julafton):

Efter onsdagens Pepparkaksdag så var det i går dags för det stora Luciabullbaket då det skulle bakas både Lussekatter utan saffran och ytterligare en sats med Saffransbullar, då de vi bakat tidigare nästan var slut.

Något överoptimistisk så påbörjade mamman de båda bullsorterna samtidigt, vilket visserligen fungerade men inte är att rekommendera. För att skynda på processen så rullades en del av saffransbullarna ihop som vanliga kanelbullar och gräddades i bullpapper i muffinsbleck, vilket visade sig vara en alldeles utmärkt idé. Resultatet blev fluffiga, saftiga och höga bullar samt en väldigt nöjd pappa (som var den som kom med förslaget). 😀

Enligt vår dag-för-dag-planering så är det i dag, den 12:e december, dags att förbereda vår traditionella Pepparkakscheesecake och göra en Storstädning inför morgondagens Luciafirande.

Dessutom så kommer mamman att få hårdträna inför sitt En-mans-luciatåg, som hon i ett svagt ögonblick utlovade och som nu verkar vara så efterlängtat att det inte går att ställa in. Lucia 2014 kommer med all sannolikhet att bli minnesvärd… förhoppningsvis på ett bra sätt. 😉

(Andra bloggar om: , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se