Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2014-09-01 (måndag)
AKO-kola AKO-kolor

Test av de klassiska AKO-kolorna, som kommer tillbaka till butikerna hösten 2014

AKO Mint – “frisk och len mintkola”, 120 g
AKO Grädd – “klassisk krämig smak av gräddkola”, 120 g Föräldrarnas favorit!
AKO Chok – “kombination av choklad- och mintkola”, 120 g Barnens favorit!

Sonen, 12 år: “Både minten och chokladen var jättegoda, men jag föredrar chokladen… den gick snabbare att äta och smakar som en mix av många andra kolor… fast lite godare. Gräddkolan gillade jag inte, den var mjölig och smakade lite surt och beskt.”

Dottern, 13 år: “Alla var jättegoda. Jag gillar egentligen inte mint – men den här var god, inte lika stark som mint brukar vara. Gräddkolan hade en god smörig smak men den med choklad var bäst.”

Pappan: Pappan var nog den som blev gladast av att se påsarna med AKO-kolorna och speciellt gräddkolan hade han längtat väldigt länge efter, och de levde lyckligtvis upp till förväntningarna, i alla fall smakmässigt. Lite mjukare konsistens och lite större storlek på kolorna så hade de varit perfekta. “Jag hade glömt hur goda de är” utbrast han glatt efter att ha testat chokladkolan och betyget blev inte mycket annorlunda för mintkolan. Av minerna och de belåtna ljuden att döma så var det ett kärt återseende.

Mamman: “Min favorit var gräddkolan som hade samma gamla goda smak, men var lite väl hård. Å andra sidan tycker jag även om chokladkolan, trots att den är lite väl kladdig. Inte heller mintkolan, som var den mjukaste kolan av de alla, var så dum. Slutsats: Det kommer garanterat att slinka ner några påsar Gräddkola i kundvagnen i höst men jag hade nog önskat att de återupplivat fruktkolan i stället, för det var min personliga favorit.”

Kommentar: I vanliga fall så föredrar vi att köpa de produkter vi testar här på barnfamilj.se själva, men när man får ett erbjudande om att testa Cloetta-produkter innan de når affären så kunde vi inte motstå frestelsen. När det för några dagar sedan damp ner tre påsar med AKO-kolor så ångrade vi absolut inte det beslutet. 🙂

För föräldrarna blev det en nostalgisk återträff (speciellt pappan blev väldigt glad över att återse sin gamla favorit gräddkolan) medan det för barnen blev en ny bekantskap som mottogs lika väl som förväntat. Det är ju trots allt godis det handlar om. 😉

Kolorna beräknas lanseras vecka 37 2014 och har ett rekommenderat cirkapris på mellan 13:90-18:90 kronor.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se