2009-11-11 (onsdag)


Den djupfrysta kebabpizzan från ICA mottogs med blandade känslor.
1 st | Pizza Kebab, Ica, djupfryst, 375 g |
någon form av sallad (till servering) |
- Tag ur pizzan från pappkartongen och plastfolien. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda pizzan i 225 grader i mitten av ugnen tills osten är smält och pizzan är färdiggräddad, ca 11-13 minuter.
- Servera med någon form av sallad.
Sonen, 7 år: “Jag äter inte det här.” Smakade pizzan men ratade den.
Mamman: “För att vara djupfryst pizza så var den helt OK, lite väl mycket oreganosmak bara. Den går dock inte att jämföra med pizzan från pizzerian eller sådan man gör själv.”
Kommentar: Sonen och jag var ensamma hemma och eftersom vi då inte ville stå i köket hela tiden så trodde jag att en snabb pizza kunde duga som lunch. Jag hade fel.
På förpackningen stod det: “En välfylld pizza med fläskkött, mozzarella, paprika, lök, pepparfrukter och en utsökt tomatsås.” De borde ha med i beskrivningen att den är kryddad med oregano, för den smaken tog över väldigt mycket.
För er som föredrar att laga maten själv så rekommenderar jag recepten på hemmagjord tacopizza och hemlagad pizzasallad. Tidskrävande men gott.
My new word of the day: gite. Thank you.Sounds like all is abuzz there; no advice on me for vegies sorry. But I’ll happily eat them — and the bun-round! And hope and pray the prayer meeting went well; can understand the oo0;Gl82my Sunday Afternoon of the Soul”. Things will get better indeed. God bless.