Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2017-12-29 (fredag)
cheddarpaj cheddarostpaj ostpaj

Förvandla resterna av julens cheddarost till fyra portionspajer med underbar cheddarsmak.

Pajdeg:
1 st färdig pajdeg (här: Pop! Bakery) (se recept på pajdeg)
Fyllning:
150 g Cheddarost, grovriven
2 st ägg
2 dl vispgrädde
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
Tillbehör:
blandad sallad (här: babyspenat, ruccola, röda blad)
päron (tunnt skivat)
valnötter (grovknäckta)
granatäppelkärnor
  1. Låt den färdiga pajdegen vila i rumstemperatur en stund. (Eller gör egen pajdeg, se recept.)
  2. Rulla ut pajskalet och ta ut något större rundlar än storleken på pajformerna.
  3. Klä pajformerna med pajdegen, skär bort överflödig deg och nagga pajdegen.
  4. Fördela den rivna osten i formerna och häll över äggstanningen (ihopvispad ägg, grädde, salt och peppar).
  5. Grädda pajerna i 200 grader i ca 25 minuter, tills de stelnat.
  6. Låt pajen svalna och servera med en blandad sallad.

Kommentar: Denna krämigt goda paj med framträdande cheddarostsmak var väldigt uppskattad av mamman i familjen, vilket betyder att även resterna av nyårscheddarn kommer att sluta i pajform. Överraskande nog åt även sonen i familjen en av pajerna, vilket får ses som ett riktigt gott betyg. Han nöjde sig dock med granatäppelkärnor till sin portionspaj men för mer tuggighet och lite variation i smakerna så passar det även bra med en blandad sallad, valnötter och skivat päron som tillbehör.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se