Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-09-28 (fredag)
fusilli skinkinnanlår

Enkel middag med texmex-innanlår som tar ca 30 minuter att tillaga.

3-4 st skinkinnanlår
lite flytande Milda (att steka i)
några stänk Mexicansk Grillkrydda Chili, Santa Maria
Fusilli Fullkorn, Kungsörnen
2 st morötter
lite frusna majskorn, Findus
ketchup, Felix
(lingon)
  1. Stek skinkinnanlåren några minuter på varje sida i lite flytande Milda. Krydda med grillkryddan.
  2. Koka pastan 8-9 minuter.
  3. Lägg de frysta majskornen i en kastrull, täck dem med kallt vatten och låt koka i ca en minut. Häll av vattnet.
  4. Skölj, skala och råriv morötterna.
  5. Blanda morötterna och majsen.
  6. Servera skinkinnanlåren med pasta, morotssallad och ketchup/lingon.

Sonen, 5 år: Äter mycket av allt! För en gångs skull så var det inget på tallriken som han kunde gnälla om. Trevligt.
Dottern, 6 år: Tyckte inte om pastan, men hon smakade den iallafall. Åt desto mer av salladen och en del köttbitar.
Pappan: Hoppade över salladen, vräkte på med lingon på pastan och åt utan protester. Märkte dock inte att det var en ny grillkrydda.
Mamman: “Föredrar fusilli utan fullkorn, men det här gick det med. Salladen var däremot godare än jag förväntade mig. Den nya grillkryddan smakade lite mer än Santa Marias vanliga grillkrydda, men vet inte riktigt vilken som är godast. Ombyte förnöjer, antar jag.”

Kommentar: Snabbt, enkelt, billigt och de flesta åt sig mätta. Ett ganska bra middagsalternativ. Nästa gång gör jag nog någon form av pastasås till.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se