Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2020-08-22 (lördag)
Pasta med chorizo, grönsaker och fetaost Pasta med chorizo, grönsaker och fetaost Pasta med chorizo, grönsaker och fetaost

Recept från Mathems Familjekasse v. 33 2020 – 4 port.

Barnfamilj.se:s betyg: 4 / 5

Korvfräs:
2 st vitlöksklyftor
1 st paprika (här: röd)
1 st zucchini
300 g chorizo (här: 1 pkt Scan “Cayenne & Paprika”)
1 msk olivolja (här: rapsolja)
0,5 tsk torkad oregano
0,5 tsk torkad timjan
0,5 tsk torkad rosmarin
0,5 ask körsbärstomater (125 g)
0,5 msk balsamvinäger
lite salt
lite svartpeppar
Tillbehör:
4 port. pasta (här: Barilla “Rigatoni”)
0,5 kruka basilika
1 förp. fetaost (här 150 g Favorit)
  1. Tillbehör: Koka upp saltat vatten till pastan.
  2. Korvfräs: Skala och finhacka vitlök. Skölj och skär paprika i bitar och skär zucchini i tunna skivor. Skär korven i skivor.
  3. Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Korvfräs: Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök, grönsaker och chorizo på medelhög värme. Krydda med oregano, timjan och rosmarin och fräs samman så att allting får lite färg.
  5. Halvera tomaterna och tillsätt tomater och balsamvinäger till korvfräset. Låt det fräsa ihop. Smaka av med salt och peppar.
  6. Sila av vattnet från pastan och tillsätt pastan till korvfräset. Blanda om och tillsätt hackad basilika och smulad fetaost.
  7. Klart att servera.

Kommentar: I ett liknande recept på mathem.se (Sommarpasta med chorizo, grönsaker och fetaost) så klyftar de även med en gul lök i korvfräset, men då det blev så pass bra utan så är det inte något vi känner att vi saknade.

Då det var en snabb och god vardagsrätt (enligt de i familjen som gillar chorizo och pasta i vanliga fall) så har vi redan hunnit att testa receptet ytterligare en gång, men denna gång uteslöt vi rosmarin, basilika och fetaost och använde både en röd och en grön paprika. Denna justering passade oss bättre och gjorde rätten ytterligare lite enklare men fortfarande lika god. Ett bra grundrecept som kan varieras i det oändliga.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se