Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2019-12-08 (söndag)
8:e december julbrunch jullandgång 2:a-advents-fika

8:e december (16 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Baka Saffransbullar till kvällens 2:a Advents-firande

Se recept på: Saffransbullar med vanilj
Se recept på: Liten jullandgång

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Mary’s Boy Child” med Cliff Richard & Helmut Lotti via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Efter en spretig söndagsbrunch där bl.a. sonen fick våfflor med grädde, granatäppelkärnor och sylt medan mamman överraskades av dottern med en affärsköpt (mycket god) jullandgång så visade det sig att det endast var mamman som planerade att vara med på kvällens adventsfirande.

Trots manbortfallet så bakades det saffransbullar till julfilmen, där en plåt brändes när mamman försökte hitta rätt julfilm men nöjde sig med den kortaste (som sedan inte visade sig ha något jultema alls, trots julbilderna på omslaget). Om inte det vore nog så visade sig den julmust som testades till saffransbullarna (Nygårda cognacsfatslagrad) inte vara speciellt god. Det var minst sagt ett adventsfirande värt att glömmas. Kvällen avslutades dock bättre än den började då dottern till slut dök upp för att se ikapp de avsnitt av julkalendern som tidigare missats.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se