Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2019-12-06 (fredag)
6:e december grillat kalkonlår med potatissallad karelska piroger med äggsmör

6:e december (18 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Baka Karelska piroger och äggsmör till julafton och kvällens Pirog-provsmakning

Se recept på: Karelska piroger med äggsmör

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Ser du stjärnan i det blå” med Disneyfilmen Pinocchio via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
På många håll så anses kalkon vara en tradition vid jul men det är inget vi snappat upp här. Som snabb-lunch i form av affärsgrillat kalkonlår med potatissallad, smågurkor och minitomater fungerade det dock alldeles utmärkt då det sparade oss mycket värdefull tid i köket.

Något vi däremot inte kan klara oss utan vid jul är karelska piroger med äggsmör och fredagen var det tänkt att vi skulle bunkra upp med ett lager inför julen. Det slutade dock med att vi endast gjorde en omgång… och åt upp alla direkt. Det blir m.a.o. till att göra samma sak i morgon, förutom ät-delen då naturligtvis. Nu vet vi i alla fall att de blir bra. 🙂

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se