Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2018-12-27 (torsdag)
kamben julrevben grillade kamben

Ett måste på julbordet – fast betydligt snabbare, enklare och godare än traditionella julrevben

4 st affärsgrillade kamben
  1. Köp fyra (goda) kamben från den manuella charken i den lokala mataffären.
  2. Dela två av dem och frys in till julafton.
  3. Dela de övriga två och servera tillsammans med baguette, pommes, sallad och bearnaisesås.

Kommentar: Eftersom en efter en av familjemedlemmarna ratat de traditionella julrevbenen för att de är alltför feta, och samtliga gillar den lokala affärens kamben, så har vi sedan julbordet 2017 helt enkelt övergått till de affärsköpta. Köper man dessutom dubbelt upp så löser man inte bara julens revbensfråga utan får en mycket god och uppskattad middag den dagen utan att någon längre tid behöver spenderas i köket.

Uppdaterat 2020: Förutom de obligatoriska kambenen så köpte vi detta året även lite färdiggrillade revben. Båda sorterna var goda men ska man endast köpa en sort så är det trots allt kambenen som är bäst.

Revben

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se