Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2017-12-21 (torsdag)
21:a december skumtomtar picklad rödlök och blomkål

21:a december (3 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Kvälls-mys med julfilm och julgodis (Skumtomtens dag / Skolavslutning)

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Do They Know It’s Christmas?” med Band Aid 1984 via YouTube

♥ Dagens klassiska Julkalender-avsnitt:
Se “Tomtemaskinen” (Pettson och Findus julkalender från 1993):
Avsnitt 21 av 24: “Julklappar i förskott” via SVT Öppet Arkiv

♥ Dagens Julaktiviteter:
Som vanligt på skumtomtens dag så hade familjen bunkrat upp med olika sorters skumtomtar. Originalet och de chokladdoppade, för att de är uppskattade, och “årets smak”, mest för att det är en skojig sak. I år var det dock en glad överraskning då de flesta tycke att lingon-skumtomten var godare än originalet. Någon tillhörande julfilm blev det däremot inte utan vi kom överens om att vi hellre spelade jul-Minecraft hela famijen. 🙂

Dagen gick dock inte bara i julmysets tecken (och då menar vi inte enbart att en del i familjen blivit rejält förkylda så här dagarna innan jul) utan det blev en del förberedelser gjorda också: t.ex. picklad rödlök och blomkål som förhoppningsvis ska piffa upp de många smårätter som serveras nu till jul. 🙂

(Andra bloggar om: , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se