Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2017-12-22 (fredag)
blomkål picklad blomkål

Picklad blomkål – gott tillbehör eller snabb sista-minuten-julklapp

1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
3 dl små blomkålsbuketter
  1. Koka upp ättika, socker och vatten till en lag.
  2. Häll den varma lagen över blomkålsbuketterna.
  3. Låt svalna och låt stå minst 4 timmar, eller häll upp i väl rengjorda glasburkar och förvara svalt.

Kommentar: Receptet är hämtat från ica.se där den picklade blomkålen serveras med ägghalvor och dillmajonnäs, vilket vi kommer att ha som en del av vår Lille Julaftonsmiddag i år. Först ska vi dock testa ett annat användningsområde, från coop.se, där blomkålen serveras på toast med kallrökt lax och cream cheese. Hur som helst är det trevligt med något nytt som bryter av de traditionella julsmakerna. 🙂

Tips: Man kan återanvända affärsköpta inläggningsburkar genom att ta bort pappersettiketten och klistra ett julklistermärke över företagsloggan på locket, vilket skapar en extra julig touch vare sig man behåller burken själv eller ger bort den som hemlagad julklapp / julgåva. Extra festligt blir det då med ett juligt snöre av något slag.

(Andra bloggar om: , , , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se