Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2017-11-30 (torsdag)
30:e november kålpudding kålpuddingmiddag

30:e november (24 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
30:e november = Kåldolmens dag = bra dag att göra hemlagade kåldolmar till julafton
(se recept på Kåldolmar och Kålpudding)

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Smurf-Jul” med Smurfarna via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Vi hade stora planer för torsdagen, a.k.a. Kåldolmens dag, och ämnade att göra ett flertal formar av kålpudding (att ha som julig traditionsmiddag samt att frysa in till de dagar man inte hinner/vill laga middag under den stressiga julperioden) samt en rejäl sats med kåldolmar till julbordet (endast pappan som efterfrågar).

Allt förbereddes men tiden rann iväg så det blev endast kålpuddingarna som blev färdiga (och provsmakades, till tre av fyra familjemedlemmars förtjusning). Med lite tur så klarar ingredienserna sig i kylen över natten så att kåldolmarna kan monteras och stekas i morgon bitti i stället. Återigen ser vi ett bevis på att dag-för-dag-planeringar sällan fungerar då verkligheten nästan alltid visar sig ha andra planer. 🙂

(Andra bloggar om: , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se