Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2017-11-01 (onsdag)
pumpasoppa pumpafrön

Pumpaköttet från den urkarvade Halloween-pumpan blev bl.a. en god soppa.

2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut)
2 msk smör
5 dl kycklingbuljong (vatten och fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
1 skvätt vitt matlagningsvin
  1. Skala lök och vitlök. Skär schalottenlökarna och pumpaköttet i bitar. Finhacka vitlöken.
  2. Fräs pumpa, lök och vitlök i smör i en kastrull på låg värme tills det smälter ihop.
  3. Tillsätt kycklingbuljong och koka på svag värme i ungefär 15 minuter.
  4. Mixa soppan med mixerstav, tillsätt matlagningsgrädden och låt koka upp igen.
  5. Smaksätt med salt, peppar och en skvätt vitt matlagningsvin.
  6. Servera gärna soppan med en bit baguette och rostade pumpakärnor.

Kommentar: Receptet vi utgick från hittade vi på ica.se men vi använde oss av kycklingbuljong i stället för grönsaksbuljong och en skvätt vitt matlagningsvin i stället för citron (eftersom det även användes i den pumpakompott vi gjorde av resten av pumpaköttet).

Själva soppan fick väldigt högt betyg med sin lena och goda smak som passade bra ihop med de rostade pumpakärnorna. Förmodligen kommer vi inte att orka vänta tills nästa Halloween innan vi gör den igen utan det blir troligtvis ett försök med butternut-pumpan. 🙂

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se