Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2017-01-08 (söndag)
ostbricka ostar och tilltugg ostbågar och tuc-kex

Olika ostar, kex, nötter, oliver, fikon, choklad samt lite extra barnvänliga tillbehör fanns på familjens nyårsostbricka.

Ostar:

Kex:

Övriga tillbehör:

Camembert, Président Göteborgs Utvalda fikonmarmelad (se recept)
Brie, Président Tuc Original, LU torkade fikon
Kvibille Cheddar, 6 månader torrostade jordnötter
Castello Danablu ostbågar
Kalamata-oliver
Riesen-choklad

Sonen, 14 år: Brie, Camembert, Cheddar, Tuc, olika sorters Göteborgs-kex, ostbågar och choklad var hans favoriter på ostbrickan.
Dottern, 16 år: Det var främst chokladen som lockade från ostbrickan. Hon föredrog chipsen och dippan som också serverades.
Pappan: Pappan är inte så intresserad av vare sig ost eller dippa men gillar choklad, ostbågar och chips och hittade därför en hel del tilltugg som föll honom i smaken i alla fall.
Mamman: Det mesta (förutom Danablu) uppskattades men favoriterna var Brie-osten, Cheddarn, Göteborgs-kexen, marmeladen, ostbågarna och chokladen. “Trevligt med mycket att välja på, men knappast nödvändigt.”

Kommentar: Slutsatsen vi drog efter denna “testa-lite-av-varje-ostbricka” var att vi inte behöver några blåmögelostar på våra framtida ostbrickor, att Cheddarosten var förvånansvärt god samt att det egentligen inte behövs så mycket mer extra-tillbehör än lite fikonmarmelad och kex och kanske någon chokladbit (förutom chips och dippa som uppskattades av de flesta). I kexväg så har vi nu hittat våra favoriter (Tuc och Göteborgs utvalda) som vi håller oss till i fortsättningen.

ostbricka chips och dippa nyÅrsbubbel
Nyårsaftonstilltugg: Ostbricka – Chips och dippa – Nyårsbubbel

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se