Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2016-12-16 (fredag)
jullunchtallrik jullunch

En enkel lunchtallrik med ett hopplock från julbordet.

Enkel jullunch-tallrik:
Senapssill (här: Abba) Löksill (här: Falkeskog)
Hårdkokt ägg Janssons Frestelse (här: Dafgårds)
Julköttbullar (här: hemlagade) Rödbetssallad (här: ICA)
Griljerad Julskinka Senap (här: Hultbergs Special Medelstark)

Kommentar: En av fördelarna med att vara ute i tid med förberedelserna inför julen är att kylskåpet är fullproppat med många små rätter och det går snabbt och enkelt att plocka ihop en trevlig jultallrik. Vi försöker dock ta genvägar där det går och därför testades en färdiglagad Janssons Frestelse denna gång, men det är ju att föredra att ha en hemlagad variant i frysen vid sådana här tillfällen.

Egentligen skulle det passat bra att komplettera med några prinskorvar och kanske något revben och lite lax och några kålsorter… men hela poängen var ju att försöka få det enkelt men ändå ganska vältäckande och det tycker vi nog att ovanstående tallrik blev. 🙂

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se